Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny klubb vill lyfta hela Seved

Antalet nya fotbollsföreningar i Skåne ökar för varje år. En av de nystartade föreningarna är Malmöklubben Seveds FK.
– Vi vill ge en mer positiv bild av Seved, säger klubbens lagledare Mustaf Osman.

Mustaf Osman är lagledare i Seveds FK som 2014 debuterar i reservlagsserien för herrar. På sikt hoppas klubben kunna starta både dam- och ungdomslag med Sofielund som upptagningsområde.Bild: Hussein El-Alawi
Seved ligger i Malmöstadsdelen Sofielund och ses av många som ett problemområde. Nu har ett antal projekt satts igång för att skapa en mer positiv bild. I december öppnades ett galleri i samarbete med Malmö museum. Nu är det dags för nästa projekt, fotbollsklubben Seveds FK.
– Vi vill visa en annan sida av Seved. Ungdomarna ska få andra alternativ än att springa omkring och göra olagligheter, säger klubbens lagledare och kassör Mustaf Osman.
Efter att ha brutit sig ur Heleneholms SK inför säsongen står man nu på egna ben. Anledningarna till utbrytningen är enligt Mustaf Osman flera.
– Vi fick aldrig chansen i Heleneholm, utan fick bara spela reservlagsfotboll. Samtidigt fick vi mycket beröm från motståndare som inte kunde förstå varför vi bara harvade i reservlagsserien. Med nuvarande material tror jag att vi kan nå division 4.
Som nybildad förening måste man börja spela i reservlagsserien och jobba sig uppåt i seriesystemet. Från klubbens sida är man beredd på att det kommer att krävas hårt jobb för att etablera sig som en seriös förening. I dagsläget har man bara resurser till ett A-lag för herrar. Men på sikt hoppas man också kunna ha ett damlag samt pojk- och flicklag.
– Just nu har vi 22 spelare som kommer och tränar regelbundet. Dessutom har vi 19 tjejer som har frågat oss när vi ska starta ett damlag. Det är på gång, men vi behöver mer tid. Det är svårt att få ihop allt på så kort tid, säger Mustaf Osman.
Just juniorsidan är något som ofta framställs som ett problem inom Malmöfotbollen och i Seved är man väl medvetna om att det kan bli svårt att få spelare att stanna i klubben. Men Mustaf Osman är hoppfull.
– De spelare vi har just nu har varit här ett tag och känner varandra, vilket gör att de förhoppningsvis är mer villiga att stanna kvar. För att locka nya spelare har vi skapat en Facebookgrupp där folk ofta skriver och frågar om de får börja spela med oss. Framförallt riktar vi oss till personer i Sofielundsområdet, men alla är välkomna.

Nya fotbollsklubbar

Klubbar i sydvästra Skåne som debuterar i seriespel 2014:
Seniorserier herrlag: Seveds FK, Malmö, Al-Mashar, Malmö, FC Nordic, Lund.
Seniorserier damlag: Höllvikens DFF.
Ungdomslag: Limhamns FC, Malmö IKF, Trelleborgs United FF, Värpinge IF, Lund.
Källa: Skåneboll
Gå till toppen