Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Klotter på Bergakyrkan

”Gud är kommunist!” Den meningen, skriven med svart sprejfärg, mötte kyrkogårdschefen Krister Hagman när han kom till Bergakyrkan i måndags morse.

Det gick inte att spola bort klottret så Bergakyrkan måste målas om igen.Bild: Foto: Krister Hagman
Kyrkan, muren och en byggnad intill hade utsatts för klotter på sex olika ställen under natten mot söndagen.
– Vi har aldrig haft något klotter förut. Det är första gången jag ser det och jag har varit här sedan 2007, säger Krister Hagman.
Han tillkallade en spolfirma men de lyckades inte får bort allt. Igår kom en målare för att måla över de svarta bokstäverna.
– Vi målade väggarna för två år sedan när vi renoverade kyrkan. Det är bara att ta bort det och måla över, säger Krister Hagman.
Nedklottringen ska ha skett någon gång efter klockan två på söndagseftermiddagen. Klottret upptäcktes vid åtta-tiden på måndagsmorgonen.
”Dö rika svin” och ”AFA Lomma” stod det också skrivet på väggarna. Michael Rydberg, Lommapolisens stationschef, har varit med om ett fall av klotter tidigare där det stod skrivet AFA Lomma. Om det finns en grupp bakom namnet känner han inte till.
– Det är väldigt ovanligt att man klottrar på kyrkor, säger Michael Rydberg.
Även Bjärehovsskolan utsattes för ett likartat klotter under natten till söndagen.
– Det är alltid synd när något förstörs. Det kostar oss både pengar, tid och arbete. Pengar som vi kunde lagt på församlingsarbete för äldre, barn och konfirmander får vi lägga på målarfärg istället. Det är inte så roligt, säger Krister Hagman.
Gå till toppen