Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mimosasallad med rökt höglandsskinka

12 knyten
Mimosasallad med rökt höglandsskinka.Bild: Emma Larsson
1 äpple
1 dl färsk ananas
3 klementiner
1 dl majonnäs
Salt
Peppar
Eventuellt 1 msk turkisk yoghurt
12 skivor god rökt skinka
Kruspersilja
Rostat bröd
Skala och hacka äpplet och ananasen i små bitar. Skär av skalet på klementinerna och skär i tolv tunna skivor, hacka ner resten och blanda med den övriga frukten.
Blanda frukten med majonnäsen.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt en liten klick yoghurt (röran får inte bli för lös).
Lägg en klick mimosa på varje skinkskiva och vik ihop som ett kuvert, dekorera enligt bilden nedan.
Gå till toppen