Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Recept på Banana Split

Recept på Banana Split.

Banana split.Bild: Emma Larsson
4 portioner
4 bananer
1 dl mandelspån
2 dl vispgrädde
Vaniljglass
En halv liter gräddmjölk
35 g honung
5 äggulor
75 g socker
En halv vaniljstång
Chokladsås
1,5 dl strösocker
1 dl Valrhonas kakaopulver
1 dl vatten
Koka upp gräddmjölken med honungen och den urskrapade vaniljstången.
Vispa ihop ägg och socker lätt, för hand.
Slå den varma gräddmjölken över äggblandningen och vispa.
Värm på spisen tills smeten börjar tjockna. Får inte koka, då skär sig gulorna. (Doppa baksidan av en sked i smeten och blås sedan på den. Om smeten veckar sig och bildar ett rosliknande mönster är smeten färdig.)
Häll smeten i en bunke och kyl.
När den kallnat kör den i glassmaskinen.
Mandeln blir godast om du värmer en panna på spisen och rostar dem lätt ljusbruna. Rör så att de inte bränns. Låt svalna.
Gör chokladsåsen genom att koka upp ingredienserna i en kastrull under omrörning cirka fem minuter. Låt svalna.
Vispa grädden löst.
Skala och skiva bananerna.
Lägg först bananskivorna, forma kulor av glassen och lägg dem på bananen, klicka på grädden, ringla chokladsås över (du kan spara en del och servera i kanna bredvid).
Avsluta med mandel på toppen.
Gå till toppen