Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

H65 starkast i derbyt

Det var klasskillnad när gästande H65 Höör vann mot Eslöv med klara 32–23 (19–13).

Tabellen ljuger sällan. H65 återfinns i toppstriden och Eslöv parkerar nedanför slutspelsstrecket.
Helt väntat därför att H65 skulle vinna derbyt i Eslövshallen med nio måls marginal. Eller som Höörs tränare Niklas Harris torrt konstaterade efter matchen:
– När vi väl fick ordning på spelet hade vi full kontroll. Vi gick också runt på många spelare. Det märktes i slutkvarten.
H65 kom till derbyt efter en medioker insats mot Västerås senast. Givetvis fanns revanschlust efter det misslyckandet.
H65 hade planens gigant i Jennie Linnell. Stort försvarshjärta och finurligt anfallsspel var främsta kännetecknen.
– Vi är lite slitna efter både spel i elitserien och ute i Europa, men derby är alltid derby. Vi var ute efter revansch på oss själva idag, sa Jennie Linnell.
Eslövs försvarsspel var inte godkänt. Hemmalaget misslyckades med att stoppa både hårdskjutande Nina Djapanovic och linjejobbaren Rebecka Lindberg-Johansson.
Framåt stod annars Cassandra Tollbring i en klass för sig i Eslöv. En positiv insats gjorde också målvakten Ilse Köhne, som kom in i Eslövs mål i andra halvlek. Eslövs tränare Tomas Westerlund försökte se framåt.
– Vi har tre raka förluster mot svåra motståndare i form av Sävehof, Lugi och H65. Vi har ett lättare program i fortsättningen. Nu gäller det att vi kommer på rätt sida om slutspelsstrecket igen.
Gå till toppen