Ekonomi

Thomas Frostberg: Den totala hyllningsfesten till mannen

Nio av nio möjliga priser på den årliga näringslivsgalan gick till män. Läs Thomas Frostbergs krönika.

Enda undantaget bland de manliga vinnarna var Årets jobbkomet, där it-bolaget Mobenga hade den goda smaken att representeras av både en man och en kvinna på scen.
Resultatet måste vara något slags rekord i bottennapp och förflyttar bilden av Malmös näringsliv flera decennier bakåt i tiden.
Jag kan inte låta bli att undra om kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) inte hade koll på utfallet när hon ägnade sitt inledningsanförande på galan åt att hylla mångfalden i Malmös näringsliv.
Eller om hon snarare försökte vaccinera mot det skeva resultat som snart skulle bli pinsamt uppenbart för de 1 500 gästerna på Operan.
För att citera konferenciern Sissela Kyles lika träffsäkra som giftiga avslutning av galakvällen:
"Vem vet, nästa år kanske en kvinna vinner?"
Det enda positiva är att denna fadäs blev en stor snackis efter galan. Många upprörda röster hördes i minglet som pågick in på småtimmarna.
Innan vi dyker ner i frågan varför det gick så snett är det bara viktigt att markera en sak: Ingen skugga ska falla över vinnarna.
De har alla gjort värdefulla prestationer inom sina respektive områden och är värda av all uppskattning de kan få.
Med det sagt är frågan hur Malmö stad år 2014 kan låna sig till en sådan mansfest som galan blev igår.
Problemet ligger sannolikt i ett strukturellt fel i hur juryprocessen är uppbyggd.
Som tur är går det att åtgärda genom att ändra sättet som vinnarna utses på. Idag arbetar nämligen jurygrupperna för de olika kategorierna helt oberoende av varandra. Ingen av dem har kunskap om vilka övriga vinnare är.
Eftersom jag själv suttit i juryn för rookiepriset, som delas ut av Sydsvenskan tillsammans med Malmö stad, vet jag från insidan vilken utmaning det skapar.
Trots att vi genom åren haft bra variation bland vinnarna i kategorin och även i år försäkrade oss om mångfalden bland finalisterna bidrog vi också till det slutliga utfallet.
Här måste Malmö stad som huvudansvarig för galan ta ett bättre helhetsansvar.
Låt förslagsvis jurygrupperna nominera sina tre finalister - med krav på både män och kvinnor bland kandidaterna - och samla sedan ordförandena från de olika grupperna till ett gemensamt möte för att utse vinnarna i samtliga kategorier.
På så vis skulle man också få fräscha ögon på de olika kandidaterna inför att vinnarna koras, vilket lär öka chansen till mångfald i slutändan.
Lokala företag och företagare har prisats på Malmö näringslivsgala för insatser från 2002 och framåt.
Med åren har utmärkelserna blivit flera. Vissa delas ut till företag medan andra riktar sig direkt till enskilda personer.
Sedan 2002 har 31 personer belönats med de personliga utmärkelserna Årets företagare, Årets näringslivsrookie, Årets Malmöambassadör och mottagare av Region Skånes pris synnerliga insatser för Skånes utveckling.
Av dessa har 23 varit män och åtta har varit kvinnor.
Gå till toppen