Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bäckström: Följde rekommendation

Nicklas Bäckström är tillbaka på is efter dopningsavstängningen i OS-finalen.
Efter träningen med Washington mötte han pressen.
– Jag har spelat i OS och VM förut och har inte gjort något annorlunda nu, sa han.

Efter ispasset i Washington Capitals anläggning Kettler Capitals Iceplex svarade Tre Kronor-centern på mediernas frågor om dopningsskandalen.
– Jag har haft allergi i sju år. Jag har tagit tabletterna i sju år. Jag tar en tablett varje dag, sade han.
Vems är felet?
– Vems fel? Jag följde läkarens rekommendation.
Som idrottare, borde du inte ha koll på vad du tar?
– Nästa fråga tack.
Som väntat var även Bäckströms B-prov positivt, och IOK har meddelat att de inte vill ha några ytterligare förhör med spelare eller landslagsledning.
Enligt SOK:s hemsida kommer beslut om påföljd att dröja två veckor.
”Den påföljd som kan komma ifråga kopplad till OS är avstängning för en match vilken redan är genomförd eller diskvalifikation. Den senare påföljden innebär att Bäckström inte får någon silvermedalj”, skriver SOK.
Det internationella ishockeyförbundet beslutar sedan om en eventuell avstängning.
I går beklagade Sveriges landslagschef Tommy Boustedt sina hårda ord, där han bland annat kallade IOK för amatörer, direkt efter finalen.
”Sådär nära inpå match och dessutom en så viktig match som OS-finalen kan det förstås hända att vissa ord faller ut i affekt efter känslomässiga påfrestningar. Därför ber jag IOK om ursäkt för vissa formuleringar”, säger han i ett pressmeddelande.
Ishockeyförbundet dock är fortsatt kritiskt mot att analysen av proverna dröjde.
Gå till toppen