Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Canceranhöriga ska träffas på nätet

Barn och unga som är anhöriga till cancerdrabbade ska via ett nytt forum på nätet kunna komma i kontakt med andra i samma situation.

Mor och dotter, Inga-Lill och Alexandra Lellky, står bakom en kontaktförmedling för anhöriga till cancersjuka, kallad Cancerkompisar.se.Bild: Arkiv: Laura Mendelin
Den ideella föreningen Cancerkompisar ska utveckla ett skräddarsytt digitalt verktyg i samarbete med Regionalt Cancercentrum Syd. Region Skånes styrelse beslutade i dag att satsa 1,7 miljoner kronor ur den sociala investeringsfonden på projektet.
- Nu kan vi utöka stödet till barn och unga och samtidigt kartlägga vilka behov just den här gruppen har. De pratar ogärna med sina föräldrar, men lever samtidigt i internetvärlden, säger Inga-Lill Lellky i Malmö, som för ett år sedan drog igång föreningen tillsammans med sina barn efter att maken gått bort i cancer.
Föreningen har via en förmedlingstjänst på nätet hittills helt manuellt parat ihop anhöriga som känt behov av att ha kontakt.
Gå till toppen