Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Medial uppfostran

På min Facebooksida dyker de upp hela tiden – artiklarna, debattinläggen och radioprogrammen om hur vi ska uppfostra våra barn. Just nu cirkulerar en text av barnläkaren Lars H Gustafsson där han är starkt kritisk mot isoleringsstraff av typen ”rumsarrest”.
En annan text som nyligen snurrat i sociala medier är krönikan ”Lite föräldraansvar, om jag får be” som snabbt blev Helsingborgs Dagblads mest lästa publicering någonsin, med mer än 400 0000 klick på webben. Texten handlar om att barn av idag visar för lite respekt mot vuxna.
Även David Eberhards åsikter, som man kan läsa om i hans senaste bok ”Hur barnen tog makten”, har tagit sig in i mitt Facebook-flöde.
När jag läser dessa barnuppfostringsråd och alla de kommentarer de genererar så känner jag mig kluven. Å ena sidan är det lätt att bli fruktansvärt trött på alla som tror sig veta sanningen om vad som är bäst för våra barn. Å andra sidan verkar det finnas ett enormt behov av att diskutera dessa frågor.
Gå till toppen