Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Knivskuren man vid mordförsöket på Möllan: ”De kastade glasflaskor”

Tre män har anhållits, misstänkta för mordförsök. 

Mannen befinner sig under söndagseftermiddagen fortfarande på sjukhus med en punkterad lunga. Tillsammans med fem vänner gick han längs Kristianstadsgatan när gänget dök upp och enligt mannen betedde sig våldsamt mot andra på gatan.
– De var uppenbart där för att söka konfrontation. De kastade glasflaskor och hade knivar med sig, säger den skadade mannen.
Handgemäng uppstod och därefter ska han ha knivskurits av en man. ”Minst fem personer” ingick i samma grupp som knivmannen.
När de första poliserna, en hästpatrull, kom till platsen avslutades våldsamheterna. Tre män greps misstänkta för mordförsök. Minst två är av polisen kända nazister. Enligt Marie Persson, informatör för Skånepolisen, har polisen inga fler misstänkta. På söndagskvällen uppgav Svenskarnas parti att några av de inblandade är medlemmar i partiet.
Till Sydsvenskan säger mannen som fick sin lunga punkterad att han kände igen den som höll i kniven – dock ingår han inte, enligt preliminära uppgifter, bland polisens misstänkta. 

Starka misstankar

En anhållan innebär att en person är misstänkt på sannolika skäl för att ha gjort ett brott som kan ge fängelse i minst ett år.
Sannolika skäl betyder att det finns starka skäl att tro att den som är misstänkt har gjort brottet.
Källa: Kriminalvården
Gå till toppen