Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Nyckelspelare lämnar LB07 för Norge

Nyckelspelare lämnar LB07. Kristoffer Jeppsson och Jesper Modig har gjort klart med ny klubb i Norge.

Två av LB07:s framträdande spelare förra säsongen hänger inte med laget ner i division 2. Både 20-årige Kristoffer Jeppsson och 19-årige Jesper Modig har varit tydliga med att de vill spela högre upp i seriesystemet och därför räknade med att lämna.
– I lördags blev det klart med en ny klubb och vi räknar med att ansluta till klubben så snabbt som möjligt. Det är seriestart redan om sex veckor, säger Kristoffer Jeppsson.
Ny klubb blir Valdres i norska division 2. Laget hör hemma i en ort utanför Oslo och var ett mittenlag förra säsongen.
LB07 tappar två skickliga spelare, men sportchefen Johan Andersson är inte oroad.
– Vi spelade 0–0 mot Trelleborgs FF i lördags och visade att det finns mycket talang i de spelarna som vi har. När det gäller de som lämnat har de tidigt signalerat att de vill lämna och det har vi också räknat med. Vi önskar dem lycka till. Det blir ett äventyr för killarna, säger han.
Kristoffer Jeppsson kom från MFF:s juniorlag förra året och tog en plats på innermittfältet medan Jesper Modig som mittback blommade ut som en centralgestalt i backlinjen. Efter säsongen togs även mittbacken ut i allstarmatchen "Morgondagens stjärnor".
– Det är spelare som har målsättning att spela högre upp i seriesystemet. För dem kan flytten till Norge vara ett steg i rätt riktning, säger Johan Andersson.
Malmöklubben får ingen ersättning för spelarna som lämnar. Norska division 2 är inte på en nivå som gör att klubbarna omfattas av att betala ut utbildningsbidrag.
Sedan tidigare har bland annat Tobias Lewicki lämnat för Lunds BK, Felix Narin för Torn, Xhevdet Llumnica för Prespa Birlik och Petter Thelin för Skellefteå.
Gå till toppen