Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stävie Trail: Loppet inte kört – för de flesta

377 löpare kom till start i Stävie Trail och de allra flesta kom i mål när terrängloppet avgjordes på söndagen.

Klockan kvart i tio på söndagsförmiddagen insåg Fredrik Nystedt att starten skulle bli försenad. Alla hade inte fått sina nummerlappar och hunnit värma upp inför de 6,5 kilometrarna.
Efter en stunds väntan lyckades han ändå få iväg den första startgruppen bara fem minuter sena.
– Det konstiga var att ingen verkade irriterad. Alla bara stod och snackade och verkade ha trevligt under tiden de värmde upp, konstaterade han när de sista löparna försvunnit ut i skogen vid Stävie.
Det blev en kort stunds vila för Fredrik Nystedt och de andra funktionärerna. Redan efter 25 minuter passerade den första tävlanden målet på väg ut på det andra varvet.
Anders Lindahl hade skaffat sig ett imponerande försprång och det gick ett sus genom publiken.
– Han är ändå 50 år, var det någon som sa.
Strax efteråt sprang Sandra Fors i mål. Hon nöjde sig med ett varv denna soliga söndag.
– Det var för att jag hade för lågt blodsocker vid starten så det blev bara halva loppet. Det kan man inte ha om man är diabetiker, konstaterade hon.
Lagom tills hon kommit i mål var även tavlan med vinnarna av de vinster som lottades ut på plats. Det var Alva Nystedts tavla från lekrummet hemma som fått följa med ut i skogen.
– Men jag suddade bort det jag skrivit innan, berättade hon samtidigt som pappa Fredrik konstaterade att man tager vad man haver.
Några timmar efter loppet kunde Fredrik Nystedt sedan konstatera att arrangörerna fått in 50 000 kronor som ska användas till att hjälpa barn i Afrika som insjuknat i diabetes typ 1.
Nöjd var även Sara Ivarsson som samlade in bättre begagnade löparskor.
– De ska skickas till Etiopien där jag har en vän som ser till att de kommer till nytta, menade hon och kunde konstatera att hon fått in ett fyrtiotal par skor.
– Det var tur att jag inte bad alla som kom att ta med sig ett par. Då hade jag aldrig kunnat ta hand om dem.
Gå till toppen