Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Guillermo Molins om den skadade MFF-supportern: ”Vi har honom i tankarna”

Spelarna i Malmö FF visar sitt stöd för den drabbade. 

Innan måndagens förmiddagsträning var hela truppen i Malmö FF nere vid rondellen på Kristianstadsgatan, där en hyllning till den mycket allvarligt skadade supportern målats upp på ett klotterplank.
Spelarna lät sig fotas vid målningen tillsammans med en av samtliga i laget signerad matchtröja.
– Vi står bakom våra supportrar, det måste vi visa. Det är otroligt tråkigt det som hänt. Vi hoppas på det bästa nu, säger MFF:s lagkapten Molins till Sydsvenskan efter måndagens träning.
Guillermo Molins var tillsammans med bland andra Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Robin Olsen och klubbens ordförande Håkan Jeppsson på Möllevångstorget i söndags, och deltog i stödmanifestationen för de skadade.
– Det var en spontangrej. Vi hördes på morgonen och bestämde att åka dit och visa vårt stöd, säger Molins.
Kände du supportern personligen?
– Nej, jag såg en bild och kände igen honom. Jag har sett honom vid matcherna och vi har hälsat på varandra. Det räcker för att man ska få en connection till någon.
Malmö FF planerar nu någon form av manifestation i samband med lördagens cupmatch mot Hammarby som stöd för supportern.
– Vi har snackat i laget om att vi vill göra någonting. Sen får vi se vad det blir. Vi har honom i tankarna och tog upp i morse att vi vill alla göra något, säger Molins.
Via sociala medier har flera supportergrupperingar från olika klubbar, både i Sverige och utomlands, visat sitt stöd och deltagande för MFF-supportern. Senare på måndagseftermiddagen la Malmö FF upp en text och bild på sin hemsida där klubben visar sitt stöd.
– Malmö känns som en liten stad, och man tror att sådant här bara händer långt bort. Men så är det inte, säger Molins.
Gå till toppen