Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Gaga Bonnier

Gaga Bonnier, 59 år, Stockholm, har avlidit. Hennes närmaste är maken Jörgen och barnen Axel, Tor och Clara.

Gaga Bonnier.Bild: Privat
Gaga Bonnier avled stilla på annandagen 2013 efter en tids sjukdom. I januari skulle hon ha fyllt 60 år.
Hennes bortgång medför ett stort tomrum, inte bara för den närmaste familjen utan också för många andra, både på det personliga och det professionella planet.
Trots Gagas omsorg om familjen, som var det viktigaste i hennes liv, fanns det ett generöst utrymme för alla i hennes personliga och professionella sfär. Med sin pondus, sin stilfullhet och sitt chosefria förhållningsätt lämnade hon få opåverkade.
På ett okonventionellt och berikande sätt skapade hon gärna möten mellan familj, nya och gamla bekanta, unga och vuxna.
Som arkitekt och designer jobbade Gaga oförtrutet på i över trettio år i olika världsdelar. Hon var alltid lojal och engagerad, men alltför blygsam över sina egna insatser. Hennes öga för detaljer och kreativa lösningar utvecklades ständigt och syns bland annat i renoveringsuppdraget av villan Nedre Manilla på Djurgården, som upptog mycket av hennes tid de sista åren. Hennes känsla för stil i alla sammanhang var självklar.
Med sitt kreativa överskott lämnade Gaga ovärderliga spår och minnen efter sig i form av kort, ritningar, hälsningar, foton, tackbrev och klippböcker. Allt med Gagas karaktäristiska handstil, humor och fantasifullhet.
Det är tveksamt om Gaga någonsin förstod vilken trygghet och glädje hon skapade för inte minst ungdomar i sin närhet. Med sin kravlöshet, lojalitet och humor var hon en varm hamn att ankra i oavsett hur vinden blåste. Med Gagas bortgång försvann en guldkant i livet för många av oss.
Familjen och vännerna var viktiga för Gaga, och Gaga för oss. Hennes minne förblir levande och vi saknar henne omåttligt.
Sanna Bengtsson
Anita Gadelius
Lotta Nilert
Gå till toppen