Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kvarteret Galten

Byggstart för Galten beräknad till nästa år

Till sommaren kan planarbetet med kvarteret Galten vara igång igen. Den bedömningen gör kommunalrådet Mats Helmfrid (M) efter ett möte på fastighetsmässan Mipim. Kanske kan det bli byggstart redan nästa år.

För två år sedan beslutade kommunen om ett planprogram för kvarteret Galten söder om Mårtenstorget. Tanken är att skapa ett blandat kvarter med handel, bostäder och arbetsplatser. Här ska finnas ett busstorg, ett underjordiskt garage och lummiga innergårdar.
Men efter att danska bolaget Sjaelsö, som äger några av fastigheterna, gått i konkurs har arbetet stannat upp eftersom kommunen har saknat en motpart när detaljplan ska tas fram.
Nu kan planeringen sätta fart igen.
– Med lite flyt så kommer arbetet med Galten att vara igång igen till sommaren, säger Mats Helmfrid (M), kommunstyrelsens ordförande.
Det baserar han på ett möte på fastighetsmässan Mipim i Cannes med en representant för exploatören Norcap, även det ett danskt bolag, som är redo att fortsätta arbetet efter Sjaelsös konkurs.
– Nu återstår vad jag förstår lite pappersarbete efter konkursen, men han gjorde bedömningen att det inte kommer att dröja länge innan man har klarat av det. Då ska de komma igång med projektet igen och vad jag förstår så kommer de att jobba med Skanska här, säger Mats Helmfrid.
Om allt flyter på är en optimistisk bedömning att bygget kan sätta igång i slutet av 2015, enligt Mats Helmfrid.
– Det gäller ju att alla fastighetsägare är överens nu igen. Någon annan fastighetsägare kan ha ändrat sig.
Gå till toppen