Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Studenter varnar för isolering

Studentbostäderna i Kristineberg Park ligger ungefär åtta kilometer från centrala Malmö. Studentkåren tycker att det är för ödsligt.

– Jag tycker att det är problematiskt att man lägger det så långt utanför. Man borde göra något åt bostadssituationen i Malmö istället, som inte är speciellt bra, säger Lena Petersson, bostadsansvarig på Studentkåren Malmö.
Hon tycker i och för sig att det är bra att studenter får lägenheter, och inom rimligt pendlingsavstånd. Men studietiden är en del av en gemenskap att det är inte roligt att hamna så långt ifrån Malmö på ett studentboende, menar hon.
– Det gör att man inte blir en del av den gemenskap som finns i Malmö, fortsätter Lena Petersson.
Hon är också skeptisk till att lägenheterna blir helt fristående, utan gemensamma utrymmen för studenterna.
– Vi märker ju här i Malmö att om man bor i stora studenthus utan det naturliga korridorsboendet, gör det att man känner sig ensam och inte kommer med i gemenskapen.
Marcus Andersson, vd för Modular living som bygger studenthuset i Kristineberg Park, berättar att de intervjuade tusen studenter inför bygget.
– Vi frågade helt förutsättningslöst: vad är viktigast för dig i en studentlägenhet?
De flesta poängterade vikten av ett eget kök. Inte ett korridorskök, inte en kokvrå. Och riktiga kök har det blivit i det nya huset.
– Idag träffas studenter på kafé. Det gjorde man inte på 80-och 90-talet, när många korridorsrum byggdes.
Marcus Andersson försvarar också läget.
– Det viktiga för oss var goda kommunikationer. Tågstationen ligger precis här bakom, säger han.
Oxie pågatågsstation ligger ungefär en kilometer från huset.
Gå till toppen