Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Barnen får musikfestival i Folkets park

I maj arrangeras en nordisk barnmusikfestival i Malmö Folkets park.
Bland artisterna finns Jojje Wadenius och Tina Ahlin.

Tina Ahlin.Bild: Claudio Bresciani / TT
Barnmusikfestivalen, den 16–17 maj, ingår i projektet Rösträtt som under tre år har fokuserat på barns röster och barns rätt till medbestämmande. Projektet riktar sig till yrkesgrupper som arbetar med barn – förskollärare och pedagoger – och till forskare, kompositörer och barn.
– Vi fick en treårig finansiering från Arvsfonden för att genomföra en manifestation för barnrösten. Nu är vi inne på tredje året så det här är vårt stora avslutningsprojekt. Och förhoppningsvis en nystart, vi hoppas kunna fortsätta, säger projektledaren Eva Fabricius.
Projektet är kopplat till Malmö högskola där en nordisk konferens om barns röster arrangeras den 15–16 maj. Även körorganisationen UngiKör och Rörelsen Gatans Röst & Ansikte ingår i samarbetet.
– Vi menar att rösten också handlar om självförtroende, att våga göra sin röst hörd och stå för den man är. Första året riktade vi oss till förskolor i Skåne och andra året i hela Sverige. Nu avslutar vi projektet med en konferens och en musikfestival.
Deltagare från hela Norden, och från Storbritannien, har bjudits in till konferensen och på musikfestivalen uppträder artister från Sverige, Danmark och Finland.
Förutom Tina Ahlin och Jojje Wadenius medverkar bland andra Vicki & Kockarna och Bröderna Lindgren på stora scenen. Även på Barnens scen och vid Moriskan kommer det att bli uppträdanden.
Det blir också en mängd kringarrangemang som disco, utklädningstält, clowner och ljudverkstäder, förklarar Eva Fabricius.
Gå till toppen