Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Andi Almqvist solist på dansscen

Malmömusikern Andi Almqvist står på Skånes dansteaters scen nästa år. Han är en av solisterna i föreställningen som bygger på ett av Mikael Wiehes album.

Andi Almqvist blir den manlige solisten i föreställningen som bygger på Mikaels Wiehes album.ARKIV: PETER FRENNESSONBild: Peter Frennesson
Mikael Wiehes självbiografiska album ”Sånger från en inställd skilsmässa” från 2009 blir dansföreställning nästa år, som Sydsvenskan tidigare har berättat.
Den är en samproduktion mellan Malmö opera och Skånes dansteater och har premiär i februari nästa år.
Två sångare – en manlig och en kvinnlig – och tre dansare från Skånes dansteater ska vara med i föreställningen, samt ett band med fyra musiker.
Nu är det klart att Andi Almqvist blir den manlige solisten.
– Det är otroligt trevligt, framförallt för att jag gillar den här Mikael Wiehe-skivan enormt mycket. När den kom lyssnade jag på den oavbrutet i säkert sex månader, så jag kan låtarna och känner för dem. Jag tycker det är den absolut bästa skiva han har gjort, för den är kanske den mest brutalt ärliga skiva om en skilsmässa som jag någonsin hört, säger Andi Almqvist.
Det är första gången som Andi Almqvist är med i en teaterföreställning, och det är också första gången som han sjunger på svenska.
– Det tycker jag ska bli väldigt kul. Jag har själv funderat på att göra en skiva på svenska, och det kan vara bra att börja så här och känna in sin röst på svenska. Det är lite annorlunda att sjunga på svenska än engelska.
Föreställningen turnerar först runt i regionen och i april spelas den på Skånes dansteater i Malmö.
Gå till toppen