Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Malmösajt vill inspirera till resor

Två år senare än planerat lanseras i dag Malmöföretaget Owegoos resesajt.

Sofia Franzén, grundare av Owegoo.Bild: Jenny Leyman
Resebokningen på resesajten Owegoo börjar med en fråga om vad du vill göra på resan och vilka krav du har på resmålet. Till exempel vill du kanske till ett spansktalande land där du kan shoppa, spela tennis och där det finns bra aktiviteter för barn.
Företagsidén föddes ur grundaren Sofia Franzéns frustration över att resesajter, enligt henne, börjar i fel ände.
– På alla andra sajter måste man ha ett hum om vilken plats man vill besöka. Så tror jag inte att man drömmer om resor. I dag kommer bokningssidor sist i processen när man redan har utforskat och blivit inspirerad på andra sajter.
Hon började bygga tjänsten 2011 och planen var från början lansering under våren 2012. På grund av personliga omständigheter kom arbetet igång först 2013 och tjänsten visade sig mer komplex att utveckla än hon trott.
Hittills har utvecklingen finansierats av en affärsängel i Lund samt av innovationslån från Almi. Företaget har tre delägare men än så länge inga anställda.
Tjänsten är gratis för användaren, företaget får betalt av flygbolagen för marknadsföringen av sina biljetter. Sofia Franzén räknar med att produkten ska vara självfinansierad vid årsskiftet.
– Sedan får vi se hur snabbt vi behöver växla upp, vi kanske behöver ta in investeringar för att nå nya marknader.
Gå till toppen