Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds VK redo för kval: ”Bara att njuta”

Efter att ha vunnit superettan och allsvenskan är Lunds VK framme vid det sista hindret innan laget kan ta steget upp i volleybollens elitserie.

– Det känns som om vi är mer redo nu än senast vi var uppe. Då var sammanslagningen helt ny och vi saknade erfarenhet. Nu har vi vad som krävs, tycker Lundatränaren Stefan Sjöström.
Jämfört med för fyra år sedan anser Stefan Sjöström att både laget och föreningen är mer komplett. Attityd, inställning och ekonomi ser han som tre viktiga saker som idag har kommit i kapp. Dessutom har klubben fått en större och bättre ungdomsverksamhet.
– För oss finns det inget egenvärde i att ha ett elitlag om vi inte samtidigt har en bred och framgångsrik ungdomsverksamhet. Allt måste hålla ihop. Föreningen vill inte i en framtid leva på att köpa in proffs och äventyra den lokala förankringen, säger han.
I våras blev klubbens U21-lag svenska mästare och de senaste två åren har klubbens ungdomslag på både pojk- och flicksidan etablerat sig bland landets främsta och tagit medaljer på SM.
– Det om något är ett kvitto på att vi är på rätt spår, säger Stefan Sjöström.
På lördag inleder A-laget kvalet på bortaplan mot Uppsala, som Lunds VK besegrade två gånger i allsvenskan.
– Vi är nöjda med upplägget i kvalspelet och nu gäller det bara att njuta av stunden. Det är grundbulten för att lyckas, säger Stefan Sjöström.

Så spelas kvalet

Lördag: Uppsala–Lund.
Söndag: Uppsala–Vingåker.
29/3: Lund–Uppsala (Idrottshallen).
30/3: Lund–Vingåker (Idrottshallen).
5/4: Vingåker–Uppsala.
6/4: Vingåker–Lund.
I årets kval är det bara en plats som står på spel. Vinnaren i gruppspelet går upp i elitserien. Tvåan och trean får spela i superettan.
Gå till toppen