Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Normcore - så vanlig du kan bli

När en trend når tidningen Veckorevyn innan man har hört talas om den, så vet man att man inte bor i Stockholms innerstad.

Tidningen rapporterar nu om trenden normcore som går ut på att försöka se så vanlig ut som möjligt. Amerikanska hipsters jakt på unicitet verkar ha nått en ny nivå av inverterad knaslogik. ”Så standard att det sticker ut”, skriver Veckorevyn, och tipsar om vita tubsockar, foträta sandaler, lösa stentvättade jeans och praktiska överdelar. New York-baserade trendprognosbyrån K-hole, som populariserat begreppet, talar om en längtan efter samhörighet. Att man vill kunna mötas med så många som möjligt, i stället för att distansera sig med sin klädstil. Människans längtan efter möten, paketerat som säsongens fluga.
Men kanske manifesterar normcore bara själva grejen med hipstermode: Vissa kan ta vilka attribut som helst, klä sig fult, trasigt eller töntigt, men ändå behålla sin status. Men andra äger inte lyxen att kunna passera som trendig i paltor, eller se ”vanlig” ut på ett sätt som är rätt.
Gå till toppen