Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Barnrum ska vara fria från prestige”

Jenny Brandt är skånsk fotograf med förkärlek för barnrum. Tillsammans med inredaren Isabelle McAllister har hon gjort ”Rum för kidsen”, som funnits ute i bokhandeln sedan ett par veckor.

Varför en bok om just barnrumsinredning?
– Vi tycker personligen att barnrummen är de absolut roligaste rummen i ett hem så när Bonnier frågade ”vad vill ni göra en bok om?” så kom svaret nästan automatiskt. Isabelle och jag delar en kärlek till den lekfulla, röriga inredningen som barn bidrar med och det är just det vi fyller vår blogg med.
Vilken har varit den största utmaningen med att göra boken?
– Att kunna sluta. Isabelle och jag är båda som två galloperande enhörningar, inte lika magiska kanske men dock lika snabba i vår framfart. När det är så roligt vill man ju bara fortsätta att plåta fler rum, lägga till fler tips och träffa ännu fler roliga ungar.
Vilket är ditt bästa tips när man ska ge sig i kast med att inreda ett barnrum?
– Låt barnen vara med och bestämma. Jag möter så många föräldrar som vill att barnrummen ska matcha resten av hemmet. De vill köpa rätt prylar och sånt som vi vuxna oftast tycker är snyggt, men ur ett barns perspektiv är det ”guuuuud så tråkigt”.
– Barnrum ska vara fria från prestige. De ska vara kul och självklart ska de uppmuntra till lek.

Jenny Brandt

Ålder: 34 år.
Bor: Skårby, utanför Ystad.
Gör: Fotograf och bloggare på Dosfamily.com.
Aktuell: Som fotograf för den nya boken ”Rum för kidsen”.
Gå till toppen