Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Jobba hemma är bra för ensamstående föräldrar”

Idag är det jobba hemma-dagen. Alla, oavsett kön, som har lämpliga arbetsuppgifter och förutsättningar kan ha målstyrd arbetstid och jobba hemma. Fördelarna är många, inte minst för ensamstående föräldrar.
Det skriver Sophia Lövgren, generalsekreterare för intresseorganisationen Makalösa föräldrar.

Sophia Lövgren, generalsekreterare för intresseorganisationen Makalösa föräldrarBild: David Bergström
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Det krävs en hel del för att människor ska må bra och orka jobba i dagens arbetsliv. Men möjligheten att jobba var som helst kan förbättra livskvaliteten.
Att arbeta flexibelt innebär stora fördelar för den som jobbar på kontor, både när det handlar om var och när jobbet utförs. Det gäller inte minst för ensamstående föräldrar.
I dag anordnas Jobba hemma-dagen. Över 100 företag och organisationer deltar. En del stänger sina kontor och låter de anställda jobba hemma, andra ordnar speciella seminarier. Alla ställer sig bakom ett flexibelt arbetssätt.
Jobba hemma-dagen är ett initiativ från Microsoft. Makalösa föräldrar är med för tredje året. Föreningen verkar för att stärka och synliggöra gruppen ensamstående föräldrar och förbättra villkoren för dem och deras barn.
Jobba hemma-dagen lyfter fram vikten av ett flexibelt arbetsliv och en målstyrd arbetstid. Det kan verka underligt att förespråka just det eftersom att jobba hemma ofta lyfts fram som något icke önskvärt av arbetsgivare och fackföreningar.
Debatten kring flexibelt arbete brukar handla om övertid och tillgänglighet dygnet runt. Sådana omständigheter mår vare sig föräldrar eller barn bra av.
Makalösa föräldrar förespråkar ett flexibelt arbetsliv genom bland annat målstyrd arbetstid. Det betyder att den som jobbar på kontor arbetar efter uppsatta mål som svarar mot verksamhetens krav, villkor och behov, men inte behöver befinna sig på sin arbetsplats. De mål som styr arbetet sätter man upp tillsammans med sin chef och kanske också sin arbetsgrupp.
Målstyrd arbetstid handlar om ömsesidigt ansvar och förtroende.
Alla, oavsett kön, som har lämpliga arbetsuppgifter och förutsättningar kan ha målstyrd arbetstid. Även med målstyrd arbetstid måste man kunna vabba, vara hemma med sjukt barn, och vara sjuk utan att behöva arbeta.
För att målstyrd arbetstid ska fungera måste man själv, chefen och arbetsgruppen mötas och ha en dialog kring individuella och gemensamma arbetsuppgifter, så det finns en alternativ lösning när någon blir sjuk eller behöver vabba.
Målstyrd arbetstid innebär en viss valfrihet för när arbetsuppgifter utförs och kan vara provocerande för en del.
För den som har målstyrd arbetstid skapar föräldraträffar, läkarbesök och friluftsdagar inte samma stress som när man är tvingad att gå till sin arbetsplats varje dag och stanna där ett bestämt antal timmar. Det kan också vara värdefullt för den som har åldrande eller sjukliga föräldrar.
I storstäder kan målstyrt arbete göra att man inte behöver ta tunnelbana eller buss när trängseln är som störst.
Målstyrd arbetstid gagnar också miljön genom att fler väljer att inte ta bilen till kontoret varje dag, utan jobbar hemma någon gång då och då.
En förälder som kan planera sin arbetsdag utifrån de arbetsuppgifter som måste utföras, barnens scheman och vad som måste göras i hemmet, är en förälder som äger sin dag och blir lättare en glad förälder.
Det finns en mycket ambivalent och otydlig inställning från såväl chefer som företagsledningar och fackförbund när det gäller fast anställdas möjlighet att jobba hemma.
En undersökning genomförd av YouGov på uppdrag av dokumenthanteringsföretaget Canon bland 1 000 tjänstemän i Sverige visar att fler män än kvinnor får jobba hemma, och att chefer ofta har större tilltro till sin egen arbetsmoral när de arbetar hemma än till sina medarbetares.
Ett ledande fackförbund, Unionen, uppmärksammar varje år vobbandet, möjligheten att vara hemma med sjukt barn och samtidigt arbeta, som något problematiskt, som främst kvinnor helst skulle vilja slippa.
Debatten är skev när ett flexibelt arbetsliv och flexibla arbetstider ifrågasätts för att det möjliggör för människor att slappa hemma istället för att arbeta eller framställs som något påtvingat och stressande. Det finns ett helt annat perspektiv som visserligen ställer rätt stora krav på både chefer och medarbetare, och där regler och riktlinjer måste vara tydliga och efterlevas.
Jobba hemma-dagen visar på fördelarna med flexibelt arbete. Deltagarna har en tro på att arbetet inte är en plats man går till utan något man utför. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det är effektivare och gör vardagen enklare.
Sophia Lövgren
Sophia Lövgren är generalsekreterare för Makalösa föräldrar och filosofie doktor i sociologi.
Gå till toppen