Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Diana Baldon ny chef för Malmö konsthall

Diana Baldon heter den nya chefen för Malmö konsthall. Nu ska hon lyfta konsthallen internationellt.

Diana Baldon är sedan 2011 chef på konsthallen Index, Swedish Contemporary Art Foundation, i Stockholm men från och med september tillträder hon på heltid jobbet som ny konsthallschef i Malmö.
Beslutet fattades på Malmö kulturnämnds sammanträde på onsdagen. Diana Baldon passade in i den internationella profil som kulturnämnden sökte efter.
– Hon har ett stort internationellt kontaktnät, har jobbat med stora produktioner och haft en mängd olika uppdrag, säger Elisabeth Lundgren, kulturdirektör i Malmö.
Nu blir hennes uppdrag att locka fler Malmöbor till konsthallen och att dra nytta av sina internationella erfarenheter.
Diana Baldon har tidigare arbetat som kurator i Wien på Academy of Fine Arts samt som Programme Director och kurator på flera gallerier i London.
Hon är 40 år gammal, ursprungligen från Italien men bosatt i Köpenhamn. Hon har en konstvetarexamen och är också i färd med att doktorera i filosofi.
Nu vill hon fortsätta stärka Malmö konsthalls internationella rykte:
– Malmö konsthall har ett gott, grundmurat rykte internationellt och det vill jag bygga vidare på. Jag tror att jag har rätt nätverk, kompetens och kreativitet för att göra det. Och jag kommer förstås att sätta min prägel på konsthallen, säger hon.
Diana Baldon känner väl till Malmö och konsthallen sedan tidigare:
– Malmö var faktiskt den första stad jag besökte i Sverige. Jag har följt Malmö konsthalls program noga och jag har också, som konstkritiker, skrivit om Malmö konsthalls utställningar.
Totalt sökte 144 personer jobbet som ny konsthallschef efter Jacob Fabricius som lämnade uppdraget för drygt ett år sedan för att bli chef för Charlottenborgs konsthall i Köpenhamn.
Förordnandet för Malmö konsthalls nya chef löper till och med utgången av december 2016.
Hur tycker du att konsthallen ska utvecklas? Tipsa och diskutera gärna här nedan.
Gå till toppen