Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Karin Karlsson ska öppna upp Malmö Live

Ett brett innehåll med allt från cirkus till läxläsning. Det vill Karin Karlsson, nyutnämnd programansvarig för Malmö Live, skapa i Malmös nya kulturhus.
– Det här är inte bara ett konserthus, det är en plats.

Karin KarlssonBild: Linda Axelsson
Om drygt ett år öppnar Malmös nya konsert- och kongressanläggning, Malmö Live. Nu är det klart att Karin Karlsson, tidigare general för Malmöfestivalen under många år och för Malmö stads Eurovisionsatsning förra året, får det övergripande ansvaret att skapa ett program vid sidan av Malmö symfoniorkesters verksamhet.
– Symfoniorkestern ska ju flytta in i huset och vad de gör vet vi ju. Men det här ska vara en plats, inte ett hus. Vi ska jobba för att alla ska vara med, säger Karin Karlsson.
Hon konstaterar att det inte skapats en organisation eller budget för den kulturella verksamheten, utöver MSO, i Malmö Live.
– Det borde ju redan finnas ett bolag för Malmö Live, men det gör det ju inte. Ambitionerna kring det här huset är höga men ingen har riktigt arbetat med programmet och innehållet. Man har tagit fram ett kulturpolitiskt program och det finns idéer. Men fortfarande återstår frågor kring vad det konkret ska vara och vad det krävs för budget. Vi kan inte vänta med att boka ett program tills året har gått, det måste komma igång nu, säger Karin Karlsson.
Under våren ska hon ta fram ett budgetförslag som sedan kommunstyrelsen ska godkänna och finansiera. Och så småningom ska det anställas en vd för organisationen som ska leda arbetet med Malmö Lives program.
I det kulturpolitiska program som kulturnämnden antagit betonas vikten av att Malmö Live ska vara alla Malmöbors angelägenhet, att utbudet ska vara brett och innehålla många uttryck.
– Ambitionen är att man ska kunna gå in där närsomhelst, inte bara när det är konsert. Vi kommer att jobba med många uttryck, inte bara musik. Det kan vara dans, seminarier, läxhjälp, cirkus, mode och mycket annat, säger Karin Karlsson.
Den 4 maj 2015 invigs Malmö Live och efter sommaren arrangeras en två veckors kulturfestival med arrangemang både inomhus och utomhus.
Gå till toppen