Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Yusupha Sallah berättar om livet efter misshandeln på gångbron

Yusupha Sallah är tacksamhet mot de vittnen som till slut ställer upp efter överfallet på honom och hans lille son. Men vardagen fortsätter att vara en kamp för att hantera det som hänt.

Yusupha SallahBild: Anna Wahlgren
– Det är bra att det har blivit ett åtal, tycker jag. Det är mycket bra. Det har tagit lång tid, men jag hoppades hela tiden att de skulle hitta dem, säger Yusupha Sallah.
När han gick på en gångbro över Hyllievångsvägen i september förra året med sin ett och ett halvårige son blev han attackerad och misshandlad av ett tiotal personer.
Bron och fönstren i de omgivande husen fylldes med människor som tittade på. Trots det har polisen haft svårt att få fram vittnen.
Men åklagaren anser att det finns bevis för att åtala en 21-årig man för grov misshandel.
– Jag är glad att det finns personer som är beredda att säga vem det var, säger Yusupha Sallah.
Ett centralt vittne kände igen 21-åringen sedan ett tidigare sammanhang. Han lyfte också upp Yusupha Sallahs son medan den utdragna misshandeln pågick.
– Det är svårt för mig att prata om det. Det rör upp så mycket känslor. Men jag kommer alltid att vara tacksam mot den personen.
– Han tog bort min son så han slapp fortsätta se hur hans pappa blev slagen och hur de försökte slänga ner mig från bron.
Yusupha Sallah har kämpat med frågan om varför bara ett fåtal av de människor som såg vad som hände har velat ställa upp och berätta.
– Jag hoppas att de hittar de andra också. Genom honom som nu är åtalad kanske man kan få veta de andra namnen.
Han och hans son utsattes för grova rasistiska tillmälen i samband med misshandeln. Men åklagaren bedömer att det inte finns tillräckligt med bevis för att det ska kunna dömas som ett hatbrott.
– Men jag vet att de gjorde det av rasistiska skäl, säger Yusupha Sallah.
Han har försökt att inte tänkta så mycket på det som hände. Men det är inte lätt. Hans fru har inte mått bra sedan överfallet.
– När min son sover på natten och drömmer så börjar han ofta plötsligt att gråta. Det händer ofta.
Hur känner du dig själv?
– Jag försöker göra så att det blir bättre. Men jag känner mig inte så bra. Det är kanske länge nu sedan det hände, men det har stannat kvar - på ett psykologiskt sätt.
Familjen bor kvar i Malmö i skyddat boende. Sedan ett par månader tillbaka har Yusupha Sallah åter börjat jobba som svetsare.
Gå till toppen