Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LISTA: Här är världens bästa aprilskämt

Här är en lista över sju skämt som skakat, förvånat och framförallt lurat världen.

1. 1962 var det svartvita tv-sändningar som gällde. Men på första april kom förändringen. Sveriges television meddelade att om man hängde en nylonstrumpa framför tvn skulle man kunna ta emot sändningar i färg. Mängder med människor plockade fram nylonstrumpor och gick på bluffen. Besvikelsen var lika total som skämtet var framgångsrikt.
2. Google ligger alltid i den yttersta framkanten när det gäller ny teknik. 2007 kom ytterligare ett framsteg,  Gmail Paper.
It-jättens tjänst innebar att Google skulle skriva ut dina mejl, lägga dem i låda och leverera den till din dörr. En särskild webbsajt beskrev noga hur tjänsten skulle fungera. På samma sajt avslöjades senare att allt var ett aprilskämt.
3. Första april, 1998,  meddelade New Mexicans for Science and Reason att delstaten Alabama hade lagstiftat om att ändra Pi från 3.14159265... till det bibliska värdet 3.0. Nyheten spred sig snabbt över nätet och reaktionerna lät inte vänta på sig. Telefonsamtal och mejl strömmade in till delstaten.
Hjärnan bakom skämtet var Mark Bosloug. Syftet var att lyfta debatten om undervisning om evolutionen kontra kreationismen i amerikanska skolor.
4. En helsidesannons om lanseringen av en hamburgare för vänsterhänta. Så blåste Burger King USA första april 1998. Enligt annonsen skulle inehållet i hamburgaren var det samma, men alla ingredienser hade roterat 180 grader. Något som skulle underlätta för vänsterhänta. 1000-tals vänsterhänta dök upp på BK:s restauranger för att få sig ett skrovmål. De gick därifrån tomhänta. 
5. Första april 1976 gick den brittiska astronomen Patrick Moore ut med att planeterna Jupiter, Pluto och Jorden skulle linjera i sina banor. Detta skulle leda till lägre gravitation på jorden. Klockan 9.47 den första april var Patrick Moore med i en radiosändning. Han uppmanade då alla lyssnare att hoppa för att uppleva den minskade gravitationen. Programmet fick ta emot mängde med samtal från lyssnare som var lyriska över upplevelsen. Bluffen avslöjades av Patrick Moore i samma program.
6. Spaghetti växer på träd. Det skämtet levererade BBC första april 1957. I sändningen hävdades det att man åkt till Schweiz och plockat spaghetti från träd. Som bevis visades en film på träden. Flera tittare ville ha fröna för att sätta igång egna odlingar.
7. Lagom till första april 1996 fyllde företaget Taco Bell sex amerikanska dagstidningar med annonser om att företaget köpt frihetsklockan i Philadelphia. Klockan är en nationalsymbol då den ska använts när självständighetsförklaringen lästes upp 8 juli 1776. Köpet skulle ha gjorts för att minska USA:s statsskuld och ge Taco Bell fantastisk marknadsföring. Både företaget och Philadelphia dränktes i arga reaktioner. Därför skickade Taco Bell ut ett pressmeddelande om att det handlade om ett aprilskämt.
Listan har publicerats i Huffington post
Vilka aprilskämt tycker du är bästa? Kommentera här.
Gå till toppen