Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Två män greps för ofredande av SDU-ordförande

Två män i 20-årsåldern greps av polisen i Stadshallen sedan de ofredat Pontus Andersson, ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) i Skåne.

Bild: Henrik Rosenqvist
I onsdags arrangerades ungdomstinget i Stadshallen. På plats i foajén under förmiddagen fanns Pontus Andersson.
På bokbordet framför sig hade han lagt upp broschyrer och annat partipolitiskt informationsmaterial om Sverigedemoraterna. Plötsligt kom tre män i 20-årsåldern fram mot honom.
– De uppträdde hotfullt och slog undan allt som fanns på bordet. De skrek och kallade mig "jävla fascistjävel" och att jag skulle sticka därifrån. De ställde sig öga mot öga med mig. Men jag gjorde inget, för att undvika att skapa en scen, säger Pontus Andersson.
Kort därpå dök det upp en polis som redan befann sig i Stadshuset. Polismannen grep en av männen, 22 år. Sedan polisförstärkning kallats till platsen kunde en av hans kamrater, 21 år, också gripas. Den tredje personen kom undan.
De två är misstänkta för ofredande.
Orsaken till att Pontus Andersson befann sig i Stadshallen var att han, inför ungdomstinget, skulle delta i en debatt tillsammans med representanter för ungdomsförbunden från de övriga riksdagspartierna. Utöver dem deltog även en representant för Feministiskt initiativ.
– Jag blev förstås skärrad över det som hände i foajén men lugnade ner mig och kunde delta i debatten. Det gick bra, även om publiken kanske inte direkt var på min sida: Men sådant får man räkna med, säger Pontus Andersson.
De två männen är polisanmälda för ofredande.
Gå till toppen