Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lund missar elitserien

Lunds VK kunde inte rubba Vingåker. 1–3 förlusten innebär att segermaskinen får stanna kvar i allsvenskan.
– Bittert, men nu gäller det att bita i det sura äpplet och blicka framåt, sa liberon Per Nylander efter elitseriemissen.

Lunds VK har bara tre förluster på hela säsongen. Två av den kom i kvalspelet mot Vingåker och det var tillräckligt för att lagets elitseriechans skulle blåsa bort.
– Jag tycker att vi spelade bättre mot dem på bortaplan, men Vingåker gjorde också en bra match och vi räckte inte till, konstaterade Per Nylander.
Efter att ha förlorat det första setet kunde Lund kvittera till 1–1 och ta tillbaka initiativet – men det blev bara tillfälligt.
– Tyvärr lyckades vi inte fullfölja efter andra setet. Vi lät de komma för långt ifrån oss, tyckte Per Nylander som redan på söndagen valde att blicka framåt.
– Vi vill fortfarande gå upp i elitserien och då gäller det att satsa mot nästa säsong. Min känsla är att hela laget känner samma sak.
Lund VK var totalt överlägset i allsvenskan och superettan och förlorade där bara en match. När Per Nylander blickar tillbaka ser han bara fyra matcher under seriespelet där laget har matchat mot riktigt tufft motstånd.
– Det är matcherna mot Uppsala och Göteborg där vi har fått kämpa. Det har varit brist på matcher med bra motstånd, säger Per Nylander som tror att dagens lag kunnat hävda sig väl i elitserien.
– Vi är bättre än det Lund som spelade där för fyra år sedan, bra kontinuitet och har flera unga som är på gång.

Elitseriekval, herrar

Vingåker 3
Lund 1
Gå till toppen