Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Carina Herrstedt (SD): Brandmän och vårdpersonal borde ”tvingas att se sig om efter ett annat jobb”

Så tycker SD:s andre vice ordförande Carina Herrstedt.

Carina Herrstedt från Landskrona, andra vice ordförande i Sverigedemokraterna.Bild: Henrik Montgomery / TT (arkiv 2010)
På onsdag kommer Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson till Malmö på sin (S)verigeturné till socialdemokratiska fästen.
Här ska han besöka akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus, brandstationen Centrum på Drottninggatan och polisstationen i Rosengård.
Men 250 personer med anknytning till akuten och 28 brandmän protesterar mot besöket.
Därmed visar de att de inte är lämpliga för sina jobb, anser Carina Herrstedt från Landskrona som även är ordförande i SD:s kvinnoförbund.
sin blogg skriver hon att offentliganställda bör lämna sina privata åsikter hemma: ”Anställda som inte klarar av detta väldigt enkla förhållningssätt borde helt enkelt tvingas se sig om efter ett annat jobb så att vi alla kan känna oss trygga med den hjälp och den vård vi förväntas få om olyckan är framme.”
Vilka är det du syftar på som borde ”tvingas se sig om efter nytt jobb?
– Om man inte kan respektera alla... Hur tryggt känns det med en räddningstjänst eller sjukvårdspersonal som har det agget mot personer bara för de tillhör visst parti?
Menar du att brandmännen och sjuksköterskorna som protesterar borde få sparken?
– Hur skulle de agera om Jimmie Åkesson behövde hjälp? Skulle de bara titta på honom och gå därifrån, det är min fråga. Äh, det är Jimmie Åkesson, vi struntar i honom.
De som protesterar säger ju uttryckligen att de inte skulle strunta i Jimmie Åkesson om det brann eller han blev sjuk. De poängterar tvärtom att de skulle behandla honom som vem som helst.
– Varför kan de då inte göra det när han åker dit för att titta på deras arbetsplats? Jag tycker det är riktigt illa.
– Jag raljerar så klart lite. Men det är min bestämda uppfattning att kan man inte acceptera att folk har olika åsikter, då ska man inte välja sådana yrken.
Så du menar att de borde sägas upp?
– Som jag sa raljerar jag lite. Enligt lag är det kanske inte fog för uppsägning, det begriper till och med jag. Men som chef borde man tala om att du har din arbetstid och du ska agera precis som vanligt.
Så vilken är din slutsats?
– Jag tycker att man är olämplig för att ha ett sånt jobb om man inte kan acceptera att folk har olika åsikter
Gå till toppen