Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Uppstickaren Prespa Birlik har inget emot favoritrollen

Prespa Birlik backar inte för favoritskapet.
– Med den här truppen kan jag inte sitta och säga att vi tar en match i taget. Vi ser oss som favoriter, men det krävs också lite tur för att det ska gå vägen, säger Agim Sopi tränare i klubben.
Redan förra säsongen pekade många ut Prespa som ett topplag, men laget höll inte för trycket. Nykomlingen slutade på sjätte plats.
Inför årets säsong har det varit storstädning i truppen och nye tränaren har jobbat hårt för att få lagets många individuellt skickliga spelare att agera som en enhet – framför allt i defensiven.
– Även förra året hade vi bästa laget på pappret, men i de matcherna som jag följde laget tycker jag inte kollektivet fungerade, säger Agim Sopi som i år förlitar sig på att Martin Holm och nyförvärven Baskim Sopi och Xhevdet Llumnica ska fungera som starka ledare.
Ett annat spännande nyförvärv är 18-årige Enis Bardi som är makedonsk ungdomslandslagsman.
– En liten spelare med stor potential. Han har sett bra ut på försäsongen och har ett ”Ronaldoskott” med båda fötterna, säger Agim Sopi, som tycker att hans största besvär blir att välja vilka som inte ska starta.
– Det kommer att ge mig huvudvärk inför premiären. Tar jag ut en vet jag att det finns minst en lika bra som jag tvingas ha på bänken.

KSF Prespa Birlik

Tränare: Agim Sopi (ny).
Nyförvärv: Mikael Olsson och Xhevdet Lljumnica, LB07, Filip Hillgren (mv), Olympic, Dejan Malenovic, Husie, Baskim Sopi, Mohamed Abo-Sharkh och Bardhyl Kaciu, FC Rosengård, Emil Kadhum, Håkanstorp, Oscar Vilas Nilsson, Malmö FF, Christian Ajakpoloho, Raca United, Enis Bardi, Brøndby, Besnik Rrustemaj, Kalmar FF, Saban Pehilj, Zeljeznicar.
Förluster: Festim Bytyqi, Oxie, Luftim Saliju, Turk Anadolu, Andreas Persson och Norlla Amiri, Lunds BK, Rahim Ghettas, LB07, Valentino Lai, FC Rosengård, William Ngouno, Bosnien Hercegovina SK, Nichlas Schön, Österlen FF, Metin Hamid (studier), Gabriel Ucar, Nenad Stojadinovic, Medin Zekmani, Serdar Semovski och Labinot Harbuzi (klubbar ej klara).
Gå till toppen