Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mat i Munnen ut på grönbete

Tv-kockarna Björn Gadd och Emilia Blom letar efter tusenskönor, violer, kirskål och andra blommor – att stoppa i sig.

Med hjälp av Emilia Blom, som ligger bakom veckobrevet "Dags att plocka", letar Mat i munnen efter saker att stoppa i munnen på Bulltofta rekreationsområde i Malmö.
– När det är vår och det börjar grönska i Malmö så är det spännande att få lite överblick över vad man kan käka av det som växer vilt, tycker jag, säger Björn Gadd, programledare för Mat i munnen.
– Man behöver inte åka så långt ut i någon djup skog och ha jättemycket kunskap för att kunna ta till sig de här grejerna, för de finns verkligen precis runt knuten, säger Björn Gadd.
I Bulltofta hittar de vilt växande pepparrot, tusensköna, viol och kirskål.
– Även om man inte vill använda de här råvarorna som en huvudingrediens kan man förhöja en måltid genom att dekorera eller göra någon smaksättare av det. Det ger lite mervärde till en matupplevelse.
Nytt för den här säsongen är att Mat i munnens avsnitt är kortare än tidigare, ungefär fyra istället för tolv till fjorton minuter.
– Vi har kommit fram till att det passar Sydsvenskan.se:s läsare och besökare bättre. När man går in på Sydsvenskan.se har man kanske inte i beräkningen att man ska titta på ett femton minuter långt program, så därför har vi försökt göra ett format som tar ungefär lika lång tid att titta på som att läsa en artikel. Känslan i programmet har vi försökt att ha kvar så mycket som möjligt.
Gå till toppen