Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

App guidar i nordväst

Skånes andra stora konstrunda, den i nordvästra Skåne, är 2014 större än någonsin.
Den är också mer digital än tidigare: en ny app ska guida besökarna till de medverkande konstnärerna.

Av de 160 deltagarna är sju debutanter.
– Vi håller hårt på kvalitetskraven för att få komma med, säger projektledaren Anna Rosengren. Av de trettio som sökte i år tog vi alltså in sju.
Upplägget med besök i öppna ateljéer och samlingsutställning på Landskrona konsthall är intakt sedan tidigare.
– Appen, som finns på Iphone och Android, är nog årets största nyhet. Tänk att kunna logga in och direkt få veta vilka som finns i närheten, säger Anna Rosengren.
Också rundan i nordvästra Skåne var med i den idag nedlagda diskussionen kring ett skånskt samarbete mellan de olika rundorna.
– Jag tror fortfarande det finns mycket vi skulle göra tillsammans. Det gäller framför allt att marknadsföra rundorna, både i andra delar av Sverige och i till exempel Tyskland. Men det har varit svårt att enas och hitta något som fungerar för våra nästan tusen medlemmar.
– Jag tycker det är komplicerat nog att hålla ordning på våra 160 konstnärer, säger Anna Rosengren.
Största utmaningen för rundorna är nästa generations besökare, säger Anna Rosengren. De lite yngre, de som köper konst, behöver hitta hit. Hon försöker också verka för att det ska finns barnaktiviteter på rundorna.
– Konstrundan finns ju till för att konstnärerna ska kunna sälja sin konst. Och då behöver vi de yngre besökarna, de som inte redan täckt alla sina väggar med konst och som kan tänka sig att köpa ett verk.
Gå till toppen