Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nyheter

Hemma hos: lägenhetskonsert med Maja Johansson

I det nya avsnittet av musikmagasinet ”Hemma hos-sessions” blir det lägenhetskonsert med Maja Johansson.

Beskriv Maja Johansson i en mening. 
Sköra och allvarsamma melodier, insvepta i ett bluesdoftande skimmer från igår.
Vilka är ni som spelade på Hemma hos sessions? 
Maja Johansson – sång, gitarr (också i Gardet)
Joel Andersson – trummor (också i Elden är lös)
Simon Ström – bas (också i Storm och Skanky Fred bluesband)
David Storm – gitarr (också i Storm)
Vilka är de tre bästa ögonblicken i Maja Johanssons karriär hittills? 
Ett: Kanske inte ett specifikt ögonblick, men en milstolpe var när jag hösten 2012 tog beslutet att ägna ett helt år åt att komponera musik. Låtarna som jag länge hade gått och burit inom mig fick nu äntligen omsorg och kärlek. Detta år träffade jag många fantastiska personer och musikanter som har gett mig ovärderlig uppbackning!
Två: När låtarna utmynnade till min första ep.
Tre: En spelning som jag gjorde i Fårhult som ligger i mina hemtrakter i Småland. Det var en fin upplevelse på många sätt. En varm augustikväll i sann Astrid Lindgren-idyll, med den charmiga detaljen att smalspåret gick mellan scenen och publiken. Då och då fick jag avbryta spelningen när gnisslande tåg rullade in framför scenen för att släppa av och på folk.
Hur minns du Hemma hos-spelningen? 
Det var en söndag, folk var slitna efter helgens nöjen, men många hade ändå orkat sig dit. Det var en avslappnad och varm stämning i rummet. De flesta kände jag igen men några okända ansikten hade hittat dit vilket gladde mig. Spelningen blev intim och känslosam. En bra avslutning på veckan!
Vilka andra Malmöband/artister vill du tipsa Sydsvenskans läsare om?
Hip hop-kollektivet Makten. De skriver aktuella, politiska texter över tunga beats, och dom är sjukt bra live! I Makten ingår bland andra "Lex" Sara Vikström Olsson som tillsammans med mig utgör det kvinnopolitiska musikprojektet Gardet.
Läs alla artiklar om: Hemma hos
Gå till toppen