Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fönster lossnade på Kronprinsens 9:e våning

När Hellvi Nilsson skulle putsa fönsterglasen i sin lägenhet i Kronprinsen lossnade hela fönstret.

Hellvi Nilsson skulle göra påskfint i gästrummet inför barnbarnets besök. Som så många gånger förut öppnade och vände hon det stora treglasfönstret för att komma åt glaset på utsidan. Då lossnade det tunga fönstret och gled mot henne.
– Jag vet inte varifrån jag fick kraften men jag lyckades hålla emot och styra ned fönstret på golvet, säger Hellvi Nilsson och pekar på golvlisten som trasats sönder av fönstrets tyngd.
Efteråt var hon chockad och upprörd.
– Hade jag fått fönstret i huvudet hade det säkert spräckt skallen på mig. Då hade jag inte stått här nu, säger Hellvi Nilsson.
Hon har bott i 10 år i lägenheten på Kronprinsens 9:e våning.
– Servicen och underhållet har blivit sämre sedan den förra ägaren Ulla Åberg dog. Jag betalar 10 000 kronor i månadshyra och accepterar inte det här. Det finns tvåglasfönster som är ännu äldre än mitt treglasfönster och frågan är hur skicket är på dem.
Barnbarnets besök har ställts in.
– Tänk om fönstret ramlat ut istället. Nedanför här finns en förskola och en plats där en del ungdomar brukar vistas. Och tänk om det lossnar ett fönster högre upp i huset på den sidan som vetter ut mot Regementsgatan. Det kan sluta med katastrof.
Securitas har varit och inspekterat fönstret och har konstaterat att det fanns sprickor i själva godset i fönsterupphängningen.
- Jag tycker verkligen det finns fog för att undersöka alla fönster i huset.
En snickare har tillkallats för att provisoriskt täppa till fönsteröppningen. När denne anländar är oklart. I avvaktan på detta får påskfejandet anstå.
- Jag vågar inte öppna ett fönster till.
Gå till toppen