Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Malmö kan få jätteutställningar om Star Wars och da Vinci

Julius Malmström jobbar för att få Star Wars och Leonardo da Vinci till Malmö 2016.

För drygt ett år sedan tog nöjesarrangören Julius Malmström hit den stora utställningen om Tutankhamun som visades på Malmömässan. Nu har han hittat ytterligare två internationella utställningar som han vill arrangera i Malmö.
Den ena, en utställning om filmerna Star Wars, visas just nu i Paris. Den andra handlar om Leonardo da Vincis modeller och konstverk och visas i Tel Aviv.
– Vi har länge haft ögonen på dem. Det skulle vara ett lyft för Malmö att få hit dem, säger Julius Malmström.
Han har fört diskussioner med utställningarnas producenter och är optimistisk när det gäller att få arrangera dem i Malmö år 2016. De ekonomiska ramarna är klara, säger han. Men lokalfrågan återstår att lösa. Utställningarna kräver mellan 1 500 och 2 000 kvadratmeters yta.
– Malmömässan är så populär att det är svårt att få tillgång till den ett halvår i sträck. Man kan tänka sig Stadionmässan vid Baltiska hallen. Jag har även fört samtal med chefen för Malmö museer, Göran Larsson, om ett samarbete.
Tutankhamunutställningen lockade 180 000 besökare och de två nya utställningarna skulle behöva komma upp i samma siffror, säger Julius Malmström.
– Ja, det behövs nog om producenterna ska vara intresserade. Och om inte vi får hit utställningarna så kommer de ju att göras i Stockholm eller i Köpenhamn i stället.
Gå till toppen