Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Talang gör rackartyg i sommar

Alex Hermansson vet hur man tar sig ur en buss utan att använda dörren.
Det kommer han att visa i tv i sommar, när han blir programledare för "Sommarlov".

Bild: Hussein El-Alawi
Alex Hermansson gillar akrobatik, galna volter och omöjliga hopp. Det vet alla som följer honom och hans grupp Rackartygarna på Youtube. I flera år har de haft en egen webb-tv-serie där de filmar sina konster.
Nu ska han bli känd i det han kallar stor-tv också. I sommar är han en av programledarna i SVT:s "Sommarlov".
Fast helt ovan vid stor-tv är han inte. Under OS i Sotji medverkade Alex Hermansson i Viasatstudion och förra sommaren gjorde Rackartygarna en webb-tv-serie på TV6 Play.
Och tycker du att du har sett honom i tv alldeles nyligen så beror det på att gruppen just nu är med i TV3:s program "Talang".
I "Sommarlov" ska han bli den busige brorsan till de andra två programledarna, Malin Olsson och Rijal Mbamba, är det tänkt.
Gymnastik har Alex Hermansson sysslat med sedan barnsben.
– Kompisarna ägnade sig åt bollsporter men det var inte alls min grej. Gymnastiken passade mig perfekt. Och vid sidan av det har jag provat på dans, kampsport, cirkus och trolleri.
Och han kommer att använda sina akrobatiska talanger i "Sommarlov", försäkrar han:
– Absolut, så mycket jag kan! Det finns till exempel roligare sätt att ta sig ur Sommarlovsbussen än att gå genom dörren.
Årets "Sommarlov" har resa som tema. Men eftersom bussen står stilla får världen komma till Malmö.
– Det blir en resa runt jorden i fantasin. Man ska få uppleva saker även om man är kvar hemma. Vi kommer att besöka ett nytt land varje vecka och försöka hitta de som vet mer om det landet bland vår publik och våra tittare, förklarar "Sommarlovs" producent Karl-Johan Karlsson.
Under tio veckor – från den 9 juni till den 15 augusti – sänds "Sommarlov" direkt från Scaniaparken i Malmö varje morgon.
Och då kommer Alex Hermansson att finnas där, lovar han:
– Nu måste jag bli duktigare på att stiga upp tidigt. Man vill ju komma i tid till sitt drömjobb.
Gå till toppen