Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sabina Jacobsen går till toppklubb

Sabina Jacobsen är klar för danska topplaget FC Midtjylland inför nästa säsong.
– Det känns jättebra. Jag kommer till ett riktigt bra lag med många duktiga spelare, säger den före detta Lugispelaren.

Sabina Jacobsen.
Hon skadade korsbandet i höstas, men rehabiliteringen har gått bra och hon har redan börjat med viss kroppskontakt på träningarna med Randers, där hon är kvar säsongen ut.
– Det har gått snabbt. Jag har skött rehabiliteringen bra och det har gått spikrakt uppåt utan några bakslag, säger hon.
Kontraktet med Randers var skrivet på två plus ett år, men när parterna skulle förhandla om det sista året valde man att gå skilda vägar.
– I höstas var båda parter eniga om att vi skulle fortsätta, men vi skrev inte på någonting och en månad senare hade klubben ett ekonomimöte där det såg dystert ut och de hade inte råd att behålla mig.
Anbuden från andra klubbar lät inte vänta på sig trots att hon kämpade sig tillbaka från skadan.
Efter några månaders dialog med de regerande danska mästarna, FC Midtjylland, skrev Sabina Jacobsen på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år i mitten av april.
– De slog ut oss [Randers] i söndags i semifinalen och är klara för Champions League nästa säsong. Det blir kul att få spela där.
Dessutom heter Midtjyllands chefstränare Helle Thomsen. Hon blev nyligen förbundskapten för det svenska landslaget tillsammans med Thomas Sivertsson.
– Det blir spännande med Helle och jag har ju blivit värvad av henne, så det känns bra med landslaget också, säger Sabina Jacobsen.
– Jag har aldrig haft Helle som tränare, men hon är väldigt duktig och en stor anledning till att jag gick till FCM.
Vilken roll får du i laget?
– Jag kommer nog att få en stor roll, men det som är bra med FCM är att man har många duktiga spelare och vi är nog fem som är riktigt bra på nio meter. När man spelar i ligan, Champions League och mästerskap så kan man inte spela för mycket utan man behöver träna också. Det kommer att bli väldigt viktigt, säger Sabina Jacobsen.

Sabina Jacobsen

Ålder: 25 år.
Familj: Pojkvännen Robin Oldberg.
Bor: Randers, men flyttar till Silkeborg inom kort.
Klubb: Randers.
Position: Nio meter.
Tidigare klubb: Lugi.
Antal landskamper: 52 landskamper, 91 mål.
Aktuell: Har skrivit på för två år för topplaget FC Midtjylland inför nästa säsong.
Gå till toppen