Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Alliansen: De rödgröna mörkar

Den rödgröna oppositionen får höga opinionssiffror, men talar inte om för väljarna vad de vill, dundrar Alliansens ledare.
– Vi kommer inte tillåta att den här mörkläggningen fortsätter, säger FP-ledaren Jan Björklund.

De rödgröna partierna är splittrade, de redovisar inte hur deras gemensamma politik ser ut och vilka effekterna av den skulle bli. Det var budskapet från de fyra partiledarna Fredrik Reinfeldt (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (FP och Göran Hägglund (KD) vid en pressträff i Stockholm.
– De säger inte ens att de vill regera tillsammans, säger Fredrik Reinfeldt.
Enligt alliansen är de rödgröna partiernas viktigaste löften mer omfattande än finansieringen, och skulle skapa ett budgethål på 40 miljarder kronor.
– Sverige är på väg mot den största politiska mörkläggningen i modern tid, säger folkpartiledaren Jan Björklund om de rödgröna.
– De leder i opinionsmätningarna, men vägrar att ge besked om vilken politik de ska genomföra efter valet.
Björklund varnar för att S kommer genomföra en "vänstersväng" efter valet och vill att Socialdemokraterna är tydliga med politiken som ska föras. Han pekar på att stödet för V och FI ökar kraftigt, och om de skulle ingå i en regering skulle det innebära en kraftig gir åt vänster.
– Problemet med Gudrun Schyman är inte att hon feminist, utan att hon är socialist, säger Björklund.
– Vi kommer från vår sida inte tillåta att den här mörkläggningen fortsätter.
Enligt partiledarna innebär de rödgröna partiernas politik färre jobb och lägre tillväxt, samtidigt som skattehöjningar skulle kunna kosta cirka 500 kronor för en familj.
Gå till toppen