Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

H65 vände mardrömsstart

Gav Issy Paris en kamp ända fram till slutsignalen.

H65 Höörs Anna Roxå under finalmatch ett i Challenge Cup mellan H65 Höör och Issy Paris i Höör.Bild: Ludvig Thunman
Som Höörs tränare Niklas Harris påpekade efter matchen:
– Vi hade självklart haft ett bättre utgångsläge om vi hade vunnit idag. Men vi har returen kvar i Paris nästa söndag. Finalen lever fortfarande.
H65 är framme i sin första stora internationella handbollsfinal. Men då gäller det att inte upprepa inledningskvarten när lagen möts i returen i Paris.
– Ingenting är omöjligt. Vi hade en darrig inledning idag där vi inte satte våra chanser i anfallet och osäkerheten spred sig. Men vår vändning var av det imponerande slaget, sa Niklas Harris.
H65 tog ledningen för första gången när man gick fram till 16–15 i mitten av andra halvlek.
Sedan utökade Höör till 17–15. Då hade Jannike Wiberg vuxit ut till en jätte mellan stolparna.
– Även jag hade svårt att hitta rytmen i starten men efterhand lärde jag mig Paris skyttar och när jag lyckades med räddningarna fick jag ett övertag på motståndarna. Jag grämer mig lite över att jag misslyckades med två långa kontringsbollar till Mia Rej i slutet.
Det handlade mycket om fysisk handboll i den här matchen. Issy Paris landslagsspelare Mariama Signaté är en jätte. Det fick Höörs linjejobbare Rebecka Johansson-Lindberg känna på.
– Försvarsspelarna i Paris var stora som hus. Det smällde rejält i närkamperna. Men det är väl så här det skall vara i internationella matcher, sa hon.
Gå till toppen