Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

”Jag tror inte att vi unga avskräcks alltför mycket av en kortare cykeltur”

Kritiken mot läget för det tänkta kulturhuset blev tydlig i måndagens debatt på sydsvenskan.se. Ungdomsombudet höll med – men tyckte ändå att det är bättre att det blir ett sämre läge än att det inte blir något alls.

Hur tänkte ni nu? Var en kommentar som strömmade in till Sydsvenskans webdebatt om kulturhuset. Den syftade på att kommunen efter hela den centrumdebatt som varit, väljer att satsa på ett kulturhus utanför centrum.
” Jag tror inte att vi unga avskräcks alltför mycket av en kortare cykeltur och oavsett vilket måste man ta sig från skolan till huset. Det innebär att man ändå i någon mån måste planera sitt besök”, svarade Gunnar Brådvik (FP), ersättare i kultur- och fritidsnämnden.
Ungdomsombudet Elinor Alfredsson välkomnade att politikerna tagit önskemålet med ett kulturhus på allvar, men höll med om att avståndet är långt och att det vore bättre med en mer centralt belägen lokal.
”Sammanfattningsvis tror jag att om läget är otillgängligt så sitter vi här med ett helt fantastiskt kulturhus men utan besökare.”
Flera undrade också över varför kulturutövarna inte fått vara med i diskussionen innan politikerna bestämmer sig för ett hus. Sven Ingmar Andersson (C) som reserverade sig mot beslutet kritiserade förvaltningen för ett dåligt utrett förslag.
”Vi måste först ha en konkret lokal att prata om. Den processen har varit lång. Vi har tittat på ett tiotal lokaler, inklusive sådana som finns i centrum”, svarade Torsten Schenlaer och förklarade att Lilla teaterns behov funnits med liksom kulturskolans.
Avslutningsvis bjöd han in till att fortsätta debattera det nya kulturhuset mer över en kopp kaffe den 15 maj klockan 11 på Stenkrossen.
Läs alla artiklar om: Kulturhusdebatten
Gå till toppen