Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Skattetrycket består – vem vi än röstar på

”Vi under skatter digna ner …” sjungs det i Internationalen, men i sitt förstamajtal i år säger partiledare Stefan Löfven att om S vinner valet i höst är skattesänkningarnas tid förbi.
Betyder detta att vi numera inte dignar under skatter utan under skattesänkningar? Men vem kan digna under skattesänkningar? Inte de som betalar skatterna, förstås, mer då de som tar emot skatterna, det vill säga politikerna själva och vi offentliganställda, som för vårt dagliga bröd är beroende av politikernas välvilja. Men ”socialmoderaterna” har ju också sagt att det inte ska bli några fler skattesänkningar framöver. Det spelar med andra ord ingen roll vilket av blocken vi röstar på i det kommande riksdagsval, det blir ändå ett oförändrat skattetryck – eller rentav höjt, eftersom höjda punktskatter också har aviserats utan att det mött några högljuddare protester.
Så det är bara att fortsätta digna ner under skatterna. Internationalen får vi sjunga i badrummet, där inga politiker lyssnar.
Per-Olof Samuelsson
Gå till toppen