Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Torg invigs med fest och artister

Musikartisterna Pernilla Andersson, Staffan Hellstrand, David Urwitz och Sassa Bodensjö framträder i samband med invigningen av Centrumtorget. Sjörövarmange och Katta Pirat kommer också.

Programmet och artistlistan börjar bli klara inför tillställningen den 23-24 maj. Invigningen av både det nya torget och äldreboendet Orion sker i år samtidigt som den årliga Lommafesten.
– Vi har valt att lägga invigningarna samma helg för att göra evenemanget ännu mer innehållsrikt, säger Maria Heinesson Grynge, utvecklingschef vid kommunen och med i arrangörsgruppen.
Tvådagars-festen är ett samarbete mellan kommunen, Lomma event och Centrumföreningen Lommastråket med flera.
På programmet står framträdanden av Fladängsskolans musikfritids, Bjerreds swingband, kulturskolan och ABF bland andra. Det blir stand-up, coverband, trubadur-spelningar, sambatåg, line dance och körsång med mera. Lommabon och kocken Tareq Taylor är inbjuden för att prata om mat. Kring scenhändelserna på torget ordnas marknader, tivoli och serveringar. Polisen och räddningstjänsten är på plats och informerar och det kommer att finnas möjlighet att testa segway och elcykel.
Lördagen den 24 maj inleds med att äldreboendet Orion invigs klockan 10 och några timmar senare, klockan 13, inviger kommunstyrelsens ordförande Anders Berngarn (M) torget. Han kommer också att intervjuas av scenartisten Anna-Lena Bergelin.
– Vi vill att torget ska användas. Att det ska vara allas torg och att man kan använda det framöver för musik och kultur på olika sätt. Det är en jätteviktig mötesplats som ska växa fram, säger Maria Heinesson Grynge.
Efter ceremonin går startskottet till Lommaloppet, som Gif Nike är med och arrangerar tillsammans med de andra aktörerna.
– Det är något som vi har tagit upp igen och ska försöka utveckla. I år är det bara fem kilometer, säger Jöran Lindkvist, företagare och aktiv i Lomma event och Centrumföreningen Lommastråket, som påpekar att programmet än så länge är preliminärt.
– Vi tycker det är roligt att göra ett så brett program som möjligt, säger han.
Festligheterna avslutas ed Alnarpsdagen den 25 maj. Alnarpsdagen, som arrangeras av SLU, avslutar också 100-årsfirandet av Lantbruksmuseet i Alnarp.
Gå till toppen