Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rappt och hyfsat ofta roligt

Bad Neighbours

OriginalTitle: Neighbors. Genre: Komedi. DirectedBy: Nicholas Stoller. Actors: Rose Byrne, Seth Rogen, Zac Efron, Lisa Kudrow. Country: USA. PublishYear: 2014.
Just när trettio-någonting-paret Mac och Kelly (Seth Rogen och Rose Byrne) börjat finna sig tillrätta i tillvaron som nyblivna föräldrar – läs: återupptagit sexlivet – flyttar studentföreningen Delta Psi in i huset bredvid, anförda av superhunken Teddy (Zac Efron). Dom röker gräs. Dom hinkar bärs. Dom gjuter dildos av sina penisar. Mac och Kelly försöker vara lite skönt liberala – så som en viss sorts nyblivna föräldrar gärna försöker vara för att inte stämplas som tråkiga – men strax blir ljudnivån och dygnsrytmen mer än de kan tåla. Polisen och universitetet kopplas in, och så är grannfejden i full gång.
Zac Efron och Seth Rogen i ”Bad Neigbours”.Bild: UIP
”Bad Neighbours” bottnar i den uramerikanska ”frat movie”-genren, och är säkert ett logiskt steg för regissören Nicholas Stoller som konsekvent haft en förkärlek för att mixa könshumor och känslor (”Dumpad” var hans regigenombrott). Det är hela tiden rappt och hyfsat ofta även roligt, med jargong och figurer någonstans mittemellan ”Beverly Hills”, ”Bridesmaids” och ”Baksmällan”, och inte minst Rose Byrne visar sig här vara en strålande komediskådis.
Själv önskar jag dock att Mac spelats av någon annan än Seth Rogen, en skådis som genom åren rökt och flinat sig in i ett fack så till den grad att varenda figur han gör känns som en repris på hans genombrottsroll i ”På smällen”: en mysig grästomte som gärna rullar med bilringarna. Att han här utrustats med unge och kontorstider förändrar tyvärr inte déja vu-upplevelsen ett dugg.
Gå till toppen