Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mer pengar till spontana nöjen

Malmös politiker vill satsa mer på spontana aktiviteter. Spelens hus är ett exempel, planerna på ett urbant sportcentrum ett annat.
– Jag och nämnden tycker att det här är en nisch där vi har varit svaga, säger fritidsdirektör Bo Sjöström.

Historiskt har föreningsbidrag gått till organiserade aktiviteter på fasta tider.
– Hela spelrörelsen liksom skejten styrs mer av informella konstellationer och grupperingar än av formella strukturer och grupper. Vi är intresserade av att det utvecklas, säger Malmö stad fritidsdirektör Bo Sjöström.
I år har fritidsnämnden förutom spelens hus också ställt sig bakom planerna på ett urbant centrum, eventuellt på Mölledalsskolan, där Malmöbor fritt ska kunna ägna sig åt exempelvis parkour, BMX, roller derby, inomhusbeachvolley och klättring.
– Jag ser gärna fler mötesplatser dit vem som helst kan komma och gå. Våra undersökningar visar att ungdomar vill droppa in, säger fritidsnämndens ordförande Frida Trollmyr (S).
Bo Sjöström har själv deltagit i sökandet efter en lokal åt spelens hus. Diskussioner har bland annat förts med köpcentret Entré.
– Jag har också frågat om det finns lokaler som ägs av Malmö stad. Men hittills har vi inte hittat något lämpligt, säger Bo Sjöström.
Frida Trollmyr reagerar med oro på svårigheterna att hitta en lokal på spelens hus.
– Jag hoppas verkligen att det löser sig. Det är viktigt med en ickekommersiell mötesplats för alla som är intresserade av spel, säger hon.
Gå till toppen