Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Pressklipp 13 maj 1914

Två dagar före Baltiska utställningens högtidliga öppnande publicerar Sydsvenska Dagbladet Snällposten en artikel där utställningens presskommissarie ger läsarna en försmak av vad som komma skall.
”Det gamla Pildammsområdet förut en flack terräng med ett par vattendammar, har på tre år undergått en förvandling så genomgripande och underbar, att man måste fråga sig hur detta varit möjligt. Det är dock något mer än blott och bart utnyttjande av alla de resurser, som landskapet i sig själft erbjöd; geni och smak ha här beredt sig en lysande triumf.”
Bland annat har grus ”jämnats öfver de järnvägsspår, på hvilka alldeles nyss tågsätt efter tågsätt, dignade under tunga bördor, smög fram till den stora aflastningsplatsen bakom de stora hallarna”.
Vi får även veta att konsten i hallen för samtida konst från Sverige, Danmark, Tyskland och Ryssland med Finland värderas till sex miljoner kronor.
Klipp ur Sydsvenska Dagbladet Snällposten den 13 maj 1914.
Gå till toppen