Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Olja och Ogaden när Lundin gästade Lund

Olja och Ogaden. Det var några av ämnena som berördes - det ena mer, det andra mindre - när företagsledaren Ian Lundin gästade Studentafton.

Företagsledaren Ian Lundin gästade Studentafton.Bild: Albin Brönmark
Moderatorn Erik Blix värmde upp mjukt med frågor om Ian Lundins far Adolf Lundin, företagets utveckling och oljefyndigheter i Norge innan han kom in på mer kontroversiella ämnen som hur Lundin Petroleum agerat i Sudan.
Ian Lundin sa att han på sätt och vis välkomnar att det pågår en förundersökning eftersom det då blir en oberoende granskning.
Under frågestunden undrade en i publiken vad Ian Lundin tycker om Martin Schibbyes och Johan Perssons bok 438 dagar. Journalisterna greps i Ogadenprovinsen i Etiopien under arbete med att ta reda på hur Lundin Petroleum arbetar där.
- Jag är imponerad av vad de gjorde. Det var väldigt äventyrligt att ta sig in i Etiopien på det sättet. Och deras skäl var bra - de ville se vad som hände på plats. Hade de kommit till oss hade de säkert fått tillstånd. Vi har haft journalister där, sa Ian Lundin.
- Men hade de fått se vad de ville se då? undrade Erik Blix.
- Vi sätter aldrig några restriktioner på journalister, svarade Ian Lundin.
Gå till toppen