Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Festivaler i Skåne och Danmark 2014

Var är sommarens bästa musikfester och vilka spelar där? Se kartan över Skåne och Danmarks bästa festivaler!

Björn Hellström, chef på Sydsvenskans grafikredaktion, har gjort sammanställningen av sommarens musikfestivaler.
– Jag jobbar en hel del med databasjournalistik. Det slog mig att det skulle vara kul att kombinera möjligheterna hos alla de nya fantastiska kartverktyg som utvecklas, med enklare databashantering. En musikfestivalkarta innehåller båda delarna och är ett bra exempel på den webbjournalistik, eller webbservice om man så vill, som vi vill göra mer av i framtiden.
Vilka frågor kan läsarna få svar på om sommarens festivaler?
– Kartan fungerar som en portal. Vi har viss information om alla festivaler, till exempel alla större artister, men vi går inte in på detaljer som priser och liknande. Styrkan är snarare att den ger en överblick över hela utbudet under hela sommaren. Förhoppningen är också att läsarna bidrar. Vi har säkert missat några festivaler och kommer att uppdatera kartan hela sommaren allt eftersom artisterna släpps.
Vilka festivaler ska du själv gå på i sommar?
– Jag blev sugen att gå på nästan alla under jobbets gång! Tanken slog mig att man nästan skulle kunna hinna med rubbet med lite hård planering. Men i verkligheten blir det säkert några stycken och då blir det fokus på okända artister. Kanske Wounderfestiwall på Bornholm. Den var ny för mig och verkar ligga jäkligt härligt vid Hammershus. Sedan är Malmöfestivalen förstås given. Jag bor ju mitt i den.
Gå till toppen