Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Satsande Lugi redo för kvalet

Lugi är ett kval från att ta steget upp i elitserien igen.
– Det känns som vi är redo att ta steget upp, säger Behnaz Pirzamanbin, som både är lagets högst rankade spelare och tränare.

Behnaz Pirzamanbin pendlar mellan Victoriahallen i Lund och Köpenhamns badmintoncenter där hon tränar ihop med finske toppspelaren Anu Nieminen.Bild: Håkan Röjder
Seriesegern i division 1 är resultat av en målmedveten satsning som efter hårt slit i flera år nu kan ge önskad utdelning.
– Med tanke på hur vi har presterat i serien i år tror jag att vi kan klara av kvalet, säger Behnaz Pirzamanbin.
I kvalet i Enskede väntar möten med Spårvägen, Spånga och Örebro.
29-åriga Behnaz Pirzamanbin har meriter från VM och asiatiska mästerskapen sedan den tid när hon representerade Iran. För fem år sedan flyttade hon till Sverige.
De första två åren spelade hon för danska Greve, men när hon bestämde sig för att tävla för Sverige föll klubbvalet överraskande på Lugi och där fick hon snabbt en roll som både nyckelspelare och huvudtränare.
I årets seriespel är hon obesegrad även om hon främst har spelat damdubbel.
Själv vill hon se framgången som en stor lagseger.
– Ska man ta steget upp i elitserien måste man ha bra spelare i alla klasser. I år tycker jag att vi har det och skulle vi vinna kvalet tycker jag att vi visar att vi har det som krävs för elitserien, säger hon.
Förändringarna som gjort Lugi till ett vinnande lag tycker hon har kommit genom ett långsiktigt och framgångsrikt arbete där klubben har strävat efter att behålla talanger och skapa en motiverande miljö.
– Att ha bra träningar, att det är roligt och skapa en positiv atmosfär har varit viktigt och det är det som hjälpt oss att vinna, säger Behnaz Pirzamanbin som också ser det nya underlaget i Victoriahallen som en bidragande orsak till årets framgång.
– Det kändes som vi tidigare hade en ankelskada varje träning, men det var vi varit skonade från i år, säger han
Lugis badmintonsektion har vuxit de senaste åren och i år hade klubben fem seniorlag i seriespelet. Fyra av lagen slutade, precis som representationslaget, som seriesegrare.
Precis som bredden har spetsen blivit bättre. Antalet elitspelare i klubben är i år tio jämfört med sex förra året.
För Behnaz Pirzamanbin, som i år är tillbaka efter en lång skadeperiod, skulle elitserien vara ett steg på vägen mot det stora målet. Drömmen om OS lever fortfarande även om hon på sistone halkat ner en bit på rankningen.
– Jag vill verkligen göra ett sista försök att nå dit 2016, men då behöver jag komma ner runt hundra på rankningen. Innan jag bytte för att spela för Sverige låg jag som bäst 98:a och dit behöver jag komma igen, säger Behnaz Pirzamanbin.
Gå till toppen