Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Ny husbåt tar plats i Västra hamnen

Det blir en ny husbåt i Västra hamnen. I fredags gav politikerna bygglov för en ny husbåt på den plats där en husbåt kapsejsade den siste augusti förra året.
– Det här har vi väntat på. Vi kan börja bygga nu direkt, säger Sebastian Idzaksson.

Husbåten ska i stort sett se ut som på bilden, dock kommer bland annat några fönster att ändras.Bild: Illustration: Studio K2 Lund
Arkitekterna på Studio K2 Lund har gjort ritningarna till Sebastian Idzakssons och Anna Svenssons husbåt. Men de har flera gånger fått göra justeringar.
– Kommunen har haft många invändningar men vi har anpassat oss och nu är vi och tydligen kommunen nöjda med resultatet, säger Sebastian Idzaksson.
När bygglovet beslutades i stadsbyggnadsnämnden var politikerna noga med att försäkra sig om att en ny olycka inte ska vara möjlig. Något som även stadsbyggnadsdirektören Christer Larsson påpekade.
– Den här gången kommer vi göra en noggrann och fördjupad kontroll innan den tas i bruk, säger han.
Paret Idzaksson-Svensson lämnade in bygglovsansökan i slutet av förra året och platsen där husbåten ska ligga har de fått arrendera i tio år.
– Materialet ligger på ett lager så vi kan köra igång direkt. Vi har dessutom hittat ett försäkringsbolag som vill försäkra den nya husbåten, så det känns bara bra. Och vi kommer att sköta allt by the book, inget ska gå fel, säger Sebastian Idzaksson.
Gå till toppen